Co je ve jméně?

Někdy, když jsem držel Connor Claire, vážně nemůžu uvěřit, že strávila devítiměsíční v mém tum. Jako … opravdu? Opravdu jsem udělal toto malé stvoření? Byla tam v té době?!

Fouká. Můj. Mysl.

REKLAMA

V souvisejících novinách jsem zaslechl El Hub mluvil s přítelem v telefonu druhý den o Connorově jménu. Přítel řekl: “Víš, že Connor je jméno chlapce, že?” A pak se zeptali, zda to bylo příliš pozdě na změnu jména. Už jsme předložili poslední papírování?

Um … ano. Pro záznam jsme věděli. Connor je obvykle jméno chlapce, ale ona nebyla pojmenována po chlapci. Ona byla pojmenována po jednom z velkých dámy sci-fi kina, jedna paní Sarah Connor (konkrétně, Sarah Connor z prvních dvou filmů terminátoru).

Connor také se stane sdílet jméno s jedním z mých oblíbených ženských autorů, Flanery O’Connor a první ženu, která má být jmenována na Nejvyšší soud Spojených států, Sandra Day O’Connor.

El Hub a chtěl jsem jí dát silné jméno a Connor ji dokonale vejde.

A “Claire” část jejího jména právě promluvila. Líbí se mi, jak to zní. Je to z ženské formy latinského adjektiva “Clarus,” znamená jasný nebo jasný.

A co ty? Je tu příběh za vaším jménem? Byl jsem pojmenován po herečce, kterou máma líbila jménem Karen Black.

REKLAMA

Vaše přátelské sousedství krásy závislý,

Karen

P.S. TGIF!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *